Zaváhal
Anotace: Taková dědkovská pro Karase.
Tak si myslím, řekl děda,
mocně přitom zadýmal,
mohu říci třikrát běda,
dlouho že jsem rozjímal.
Nebyl jsem si vůbec jistý,
zda tu babku ulovím,
Franta však byl tuze bystrý,
přišel za ní s cukrovím.
Jak jsem starý, tak jsem hloupý,
horší než ten študáček,
já přec taky nejsem skoupý,
ani žádný chudáček.
Svoji penzi bych jí svěřil,
k tomu srdce přihodil,
s Frantou bych se klidně měřil,
šanci jsem však zahodil.
Zatím, co jsem doma v koutku,
vzletnou řeč si piloval,
ukojil si soused choutku,
s babkou se on miloval.
Poezie, krásná slůvka,
tvářím se jak učenec,
Franta není žádný mluvka,
ale zdatný milenec.
Přečteno 809x
Tipy 65
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Rikitan, střelkyně1, jita.1965, Agatka, kroužek, NikitaNikaT., drsnosrstej kokršpaněl, Lioness, janewe, ...
Komentáře (16)
Komentujících (16)