Kolik ještě dní
Kolik nocí-kolik dní,
tolik dnů...tolik žen,
kolik dnů jen přejít musí,
tolik snů a věrných vyznání.
Kolik klamu-tolik zla,
tolik žalu-kolik zmaru.
A v nich světlo...klamu,
světlo všedních dní,
jak jen se láme den za dnem,
než přijde ten poslední.
Tolik chmur...tolik lásky,
tolik smutných úsměvů.
Kolik pohrdání-kolik myšlenek,
tolik na všední chmury...tolik slz.
Jak prohlásit ničemného spravedlivým!?
Jak nazvat faleš..pravdou!?
Jak můžeš člověče...jak můžeš!
S touláním po stránkách,
s chováním dobrým ze srdce,
a stále jen klam ničemných a slzy... .
Pane můj co bezpráví!?přihlížíš... .
Jak zahnat chmury při pohledu na kůl?!,
s nímž jsi spojen...spojován!?
Pozvedneš ztrápeného z jámy?
Pozvedneš chudého z prachu?
Pozvedneš prostého ku slávě světla?
Jeden doufá že snad...,
druhý se posmívá a tupě hlučí,
třetí stojí strachy opodál... .
A ty krásná paní má či cizí..kde si ty?!
A co chmury mé?...kolik jich jen ve mě přebývá!?!
Přesto křičí srdce radostí mé,
že důvod věřit ve mě přebývá... .
Chmury a domýšlet věci jež trvají,
trápení a slzy jež trvají.
Věřit v co ty blázne!?..zoufalství... .
Jak jen lituješ slibu jenž jsi dal...,
jak jen žít den za dnem??!...stále v slzách dál!
Uprostřed davů ničemných,
uprostřed přátel falešných... .
Uprostřed...válek drtících... .
Uprostřed toho všeho..uchovat čisté srdce věřící,
a snů plný jsi v každém střevíci... .
Kolik jen nocí kolik jen dní............než přejde lásko bezpráví...................dýchat musím........ .
Přečteno 558x
Tipy 6
Poslední tipující: Marsinka, Striptérka
Komentáře (5)
Komentujících (3)