Na křídlech vážky
Na křídlech vážky,
neb měl jsem nésti svět
čekal jsem však marně,
že promění se v květ.
Na spocené dlani
se mi slunce klaní
od východu,
kde vítám ráno
jak věky tomu je dáno.
Na křídlech vážky,
neb měl jsem nésti lid,
K novému věku
a ty sluce mé sviť jen sviť!
Na spocené dlani
se mi měsíc klaní
k zapadu
se vlci obracejí s naježenou srstí
já vítam tě!
Má milá,
žádoucí!
Smrti!
Komentáře (0)