Skřítkové z města - 1. část
Anotace: Co se týče veršů a rýmů, jsem inspirován písničkou "Skřítkové, zedníci" z filmu "Ať žijí duchové". Co se týče obsahu mé básně, jsem inspirován a zároveň rozčílený tím, co někteří na tomto světě páchají a nedá se to zastavit. Jednou se nám všechno vrátí.
Vlítnu na internet, otevřu schránku,
pak seznam prohlížím, čtu si v tom článku.
Ceny zas porostou, vláda to chtěla,
je to jak žihadlo, co dává včela.
Takto tě rozčílí jediná věta.
***
Ptám se však, co zbude z celého světa?
Tráva je písečná, stromy jsou z plechu,
o Zem se budem bít v posledním dechu.
Zavřu ten internet, chystám se k spánku,
pak lejstro prohlížím, čtu si v tom článku.
Zpráva, spíš žalozpěv, papírem zněla,
jsme jako děti a mrznou nám těla.
Zima je příšerná, má všechna ESA,
loď vážně nádherná ke dnu teď klesá,
tak jako šachista v posledním dechu ...
V bojišti bez figur zbylo pár pěchů.
Přečteno 717x
Tipy 6
Poslední tipující: protivyl, Psavec
Komentáře (3)
Komentujících (3)