Rodinná idylka
Anotace: Báseň mající podobnou náplň jako "Zraněná úcta". Děti, ... chtěly by auta, motorky a skútry a přitom padají nám na hlavu jak šutry.
Klika cvakla, dveře letí,
máma vchází do dveří,
v komoře je tlupa dětí,
že maj hlad, jim nevěří.
Dejte si, co od oběda
zbylo nám teď k večeři.
Kdo mě vzbudí, tomu běda,
jdu si lehnout do peřin.
A tak děti s prázdným břichem
koukat se šli na telku.
Za chvíli se nese tichem
zvuk značící přestřelku.
Jeden syn se s dcerou hádá,
tahá ji za kabelku.
To je naše dětí vláda,
kašlou i na večerku.
Jeden koláč, marmeláda,
všechno lítá svetnicí.
Řekni, co má Paula ráda?
- Zakroutit krk slepici.
Tu se náhle sešeřilo.
Klika cvakla, dveře letí,
táta vchází do dveří.
V overalu bez objetí
pivo dá si k večeři.
Přečteno 801x
Tipy 3
Poslední tipující: CULIKATÁ
Komentáře (1)
Komentujících (1)