Matka
Anotace: snaha o vcítění se do jisté situace
Kde jsi srdce mé! kam jsi odletělo?
Prázdno po tobě se zavalilo kameny
Pod jejich tíhou se hrbí celé mé tělo
Kosti chřadnou a praskají
Duše má umírá žalem
Topí se v poháru hořkých slz
a já v tom šílenstvím stálém
zbytek naděje, svírám ve svou hrst
Srdce mé vrať se z té veliké dálky
Chci šetřit ti na svatbu, nikoliv na rakev!
Proč muselo jsi odletět do nešťastné války?
Tvá pýcha tě zkazila,opila zlá krev
Když dali ti bubnovat a slíbili věčnou slávu
Když dali ti pochodovat v uniformě kata!
Věrnost si přísahalo, oděno do smrti hávu
Věrnost si přísahalo na boží jména svatá!
Srdce mé, synu můj!
Vrať se mi.
Přečteno 376x
Tipy 4
Poslední tipující: Psavec, Větroplach
Komentáře (0)