CHLAD
Anotace: ........dnes z jiného soudku........
Ztrouchnivělé pobřeží
a kymácí se nebe
v očích nejasného soumraku
kde nazí andělé láteří
skrz průvan uvnitř tebe
a zhrzení v útlaku
jako bezprizorní částice
v Malostranském přístavu
duhových neduhů
kde kroky hlav statisíce
poruší chráněnou ústavu
bez dozvuků
v síti lapiduchů
ano něžní byli
a tak siví
a tak žízniví
jako v přetlaku múz
tratoliště zrad
ano životem opilí
a tak živí
a tak marniví
když z nepokojů a hrůz
šel lstivý chlad
co zachytával se
jako žebrákovy ruce
prosící o almužnu a důstojnost
v dusotu panských kopyt
co pokaždé objevoval se
jako šedá perzekuce
po západním větru hořkost
a žádný blahobyt.
Přečteno 332x
Tipy 13
Poslední tipující: Jin&Jang, CULIKATÁ, střelkyně1, zaba.zuzla, Psavec, annie, Radhuza, Markusi
Komentáře (3)
Komentujících (3)