Vinen..., bez milosti odsouzen.
Tak nespravedlivý to soud.
Hlavu mi setnou,
proudy krve vytrysknou
jak voda z protržené hráze,
a zůstanou jen usazené saze.
Vždyť já byl odsouzen dřív,
než jsem se narodil,
stačila jedna chyba
a plášť ochrany jsem odhodil.
Vždyť už když jsem se narodil,
hlavu jsem měl navíc,
lidem trochu překážela.
Ani já a ani jiná vyvolená,
do ní vůbec neviděla.
Pak to přišlo,
a já ztratil zábrany,
dál už neměl obrany.
Plášť ochrany byl pryč
a dostal jsem se tam,
kde jsem teď
a jsem v tom sám.
O hlavu už budu kratší
snad moc to nebolí,
jeden úder..., napětí povolí.
Krev bude proudit
a pak už jen Bůh…ne vy
mě bude soudit.