Střízlivění

Střízlivění

Anotace: ...střízlivění přináší (alespoň u mě) i větší důraz...

Obehnán živým plotem,
zarámován jako plátno,
Botticelli.
"Neměli smysl pro humor!"
Měli, Eli!

Ze dřeva totém,
uhasit vápno,
postavit dům,
a bez rozmyslu potopit vor.

Rozprostírá se jako mor,
ta bolestivá věta,
Žebrácká opereta.
Nechci už čekat,
neprosím jako kdysi.

Můj zrak byl vždycky rysí,
vidím záchvěvy, energie
a slyším písně znít.
Jsi opuštěný byt.
Zoufale potřebuji klid.

Nikdo se mě na nic neptá,
vyjma mé nemoci.
Jste sami svými blázny,
jsme otroci.

Měč můj býval rázný,
díky Ti, Michaeli!
Ví dnes už svět, kruh celý,
že s Láskou přichází i trest.
Tak spusťte klidně další test.

Nezajímá mě v této chvíli,
zda ještě meluzína kvílí,
a pro nahotu svého těla,
zda sama duše obnažela.

Ach, ano, stud a zimnice,
klaun a šaškovská čepice.
Silnice se hadí, vlny,
jsem prázdná tím, jak Ty jsi plný.

Věřila jsem Ti, teď moje víra
cit k Tobě zčásti otupila.
Raději zaspím celý den:
voda a síto, kořen, kmen.
Vyběhni ven a kytku vem...
Autor Inge, 02.04.2012
Přečteno 449x
Tipy 1
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí