Svítá
Zastav se, pane, na chvíli
a odlož stranou stíny
vlastních světů...
všechny soukromé vesmíry
zalévá právě slunce
při úsvitu...
Zpočátku se zdá studené,
možná, že zachvěješ se
zimou...
ale nabere na síle,
a zeleň zazáří dosud zpustlou
krajinou...
Nech Jitřenkou se obejmout,
umí být něžná ve svém
dotýkání...
až vyjdeš na svou denní pouť,
v tvých očích bude jiskřit
příslib milování...
Přečteno 749x
Tipy 16
Poslední tipující: pretorius, Holis, gallatea, kouzelníček, Linzerka, Psavec, enigman, Giginka, Květka Š.
Komentáře (4)
Komentujících (4)