Maminko
Odkládám zjizvený den- spěchem civilizace
nořím se do jasu vzpomínek
s hlavou na tvých kolenou
probíráš prstence mých zlatavých kadeří
otevíráš pohádkový svět raného dětství
Vnímám vůni domova- čerstvě nadojeného mléka
v kachlových kamnech příjemně prskající světélka
Naše kuchyň – otoman dubová lavice
stůl na něm obrovská bílá mísa
kolem ní velký apetit šesti dětí
a živo tak krásně živo
Ó jak chutný byl každý pokrm společný
sycený obdivným úsměvem rodičů
hutnělý láskou vyvěrající z pokory
Klidná neúnavná maminko
majáku našeho domova
kde ze skromnosti vyrůstalo rodinné štěstí
Děkuji za prozření oka víry
za umění žít v pravdě při vnímání Ducha
V každodenním rozjímání děkuji
až tam nahoru ti děkuji
maminko