Anotace: pro mou úžasnou manželku: zasloužila by sis ji v nadživotní velikosti a stejně by byla malá
měl bych ti tesat sochu
z kamene
nebo jí nechat odlít z bronzu
však nevládnu ani dlátem
ani kovem tekutým,
tak pokusím se o to svými slovy
jediným nástrojem,kterým vládnu,
byť nevalně:
chtěl bych tě potkat u splavu
i když už Fráňa nežije
přesto by z toho byly orgie...