Koulelo se koulelo

Koulelo se koulelo

Anotace: ... životní leporelo ...

Koulelo se jablíčko k tvojí sutaně,
některá tvá slova znějí přehnaně.
Prohnaně i s čistou duší na štítu
pravým opakem jsi k mužům ješitům.

Proto jsi mi první nechal přejít práh,
za dny protrpěné, za odměnu snah.
Přesto jablko, jež moudrost v sobě nese,
dokutálelo se k tobě lesem s otázkou: CO SNESEM?

Jadérka jsi z něho sušit dal,
nad mou láskou zlehka jsi se pousmál.
Nevím, zda ti budou k prospěchu,
stopy jeho cest vyrytá do mechu.

Nikdo mi už v cíli nebrání,
Lásku ctí i sami pohani.
Takovou, co i smrt svojí silou porazí,
jenom vzneste k nebi svoje dotazy.
KDY DORAZÍ PEKLO ZAMRAZIT?
Autor Inge, 09.06.2012
Přečteno 695x
Tipy 2
Poslední tipující: Pelican, enigman
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí