Romantika na vodě

Romantika na vodě

Anotace: Sepsáno 27. července LP 2012 na cestě z Vyššího Brodu do Českého Krumlova.

Sbírka: Vodácké

.

Když Vltava pod Lipnem rozpustí stříbropěnné vlasy
a břehy obléknou se do smaragdově hebké krásy
nad modrým obzorem houpá se slunce na hladině
Hle, vážka, motýl ... (a hovada koušou jako svině)

V rozmarné řece smáčí se zelené olšové proutí
jako tvé boky když při tanci se mámivě kroutí
z okolních lodí zdraví nás rozjásané vodáků hlasy
Můj háček hlásí: trochu víc doprava…(a myslí vlevo - asi)

Po Krumlovském jezu stékají perlové korálky
keňou čechrám vzedmutých peřejí volánky
sjíždím tvůj útlý pas, na rameni mateřské znaménko
Pevné mám pádlo…(to budeš koukat, má vodnická panenko)

Šlajsna, vracák, ostré hroty zlověstných kamenů
na žhavé jihočeské noci nikdy nezapomenu
vodák jsem tělem i duší a dobře znám tohle řemeslo
Dávno jsem se utopil…(ve tvých očích, má háčková nevěsto)

.
Autor Zasr. romantik, 05.08.2012
Přečteno 622x
Tipy 8
Poslední tipující: Holis, Danger, Anjesis
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Tak tyhla vodácké můžu (jo a tento rok hovadů je zvláště hodně)děkuji za kousek plavby s tebou.

10.08.2012 07:17:57 | Danger

líbí

koukám taky vodák, to je dobře:)A kousávají fakticky jako svině:D

05.08.2012 12:20:59 | kočkopes

líbí

Jaké překvapení?

06.08.2012 14:30:51 | Lilien

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel