Divadlo
DIVADLO
Na rty nasaď úsměv – divadlo hraj,
hercem na plný úvazek v tu chvíli se staň.
Kdo ví kolik herců proudí davem - co je trápí,
prožívají své smutky, úzkosti i ztráty.
Životní divadlo – v němž máme svou roli,
zarmoucení klauni skrývájí co v duši je bolí.
Každé ráno namaluj si masku – setři slzy,
těm kdož ti ublížili nedej najevo jak moc tě to mrzí.
Vzchop se – nikdo není zvědavý na tvé smutné oči,
vždyť celý svět je velkou komedií – dokola se točí.
Sám se sebou bojuj,
přemůžeš se – tak vzdoruj.
Pláč úsměvem překrývej,
funguj – nějak přežívej.
Den však skončí – noc nastane,
masku smíš odložit – potřebná být přestane.
Čeká tě postel prázdná – objetí samoty,
ráno probudí tě polibkem pocit nicoty.
Seber sílu – broď se tou šedí stereotypních dnů.
a utěšuj se, alespoň vidinou noci – krásných snů.
Přečteno 393x
Tipy 2
Poslední tipující: srozumeni, Lea*
Komentáře (4)
Komentujících (3)