Hledá se pravda, která všude schází,
občs se jí, jen tak zamane.
Projít zdí, najít v sobě frázi,
stačí vyslovit ji občane.
Hledáme pravdu, každý v něčem jiném.
A za ní ta dvířka zavřená.
Ve starém hradě,v největší z věží,
ukrývá se tam zamčená.
Čeká na toho svého, až jí zase pustí,
až nabýdne jí klíč.
Od světa , do lidí, až ji vypustí.
Snad nebudem už dávno pryč...