Zbohatnout
není přesně to
co si člověk představuje
když do toho jde
Možná
když jde od toho
Jenže nakonec
všechno záleží na tom
kterými dveřmi projde
kam hodí cigáro
komu uzme klóbrc
s kým se nedá do řeči
a jestli zakopne na schodišti
nebo v lese
Vše má své výhody i nevýhody
Proč psát
a snažit se něco změnit
když venku čeká svět
který se mění dřív
než dopíšeš první odstavec
Vytáhni tu dýmku z huby
najdi brejle
a člověka
který ti jako první řekne:
Dobré ráno