Napiš jméno-své a pod něj báseň.
A do závorky udej komu věnována je.
Neb vše, co tady píšeš, možná pomůže někomu
do naděje.
Napiš krátkou báseň.
O lásce , co bolí, jak zradila tě,
jsi ted sám, jak rozedraný strašák v poli.
Napiš o životě, který skáče
když pajdáš, přes hrboly.
Když v podvečer ti anděl podá
džbán a chléb se solí.
Napiš, co tě hojí,
co raduje se za tebe.
Snad mraky, které plují,
nebo hvězdnaté nebe?
Napiš přátelům svým věrným,
že děkuješ jim, za důvěru.
Že při tobě stojí,
i když jsi sám
a platíš za nevěru...
Napiš díky nebi,
které stále při tobě stojí.
A andělům svým ,
poděkuj, žes mohl stát,
čestnou stráž
v poli..
.