pozvolna hroutím se do sebe
jsem těžký a nemotorný, jako slon
před očima večerem zarudlé nebe
ztracený na břehu nevnímám shon
oči mne neposlouchají, slepnu
pozvolna ztrácím umdlévající tělo
cítím jak mizím ze světa, blednu
nemohu si vybavit, jak se to stalo
jsem vyděšený, ale neschopný činu
nenápadně sápe se po mně spánek
přeji si, ať s vodou pro jednou splynu
jen bych tekl a hladil by mne vánek
nevím si rady, čekám až to přejde
ztrácím se v prostoru, v čase
mluví na mě, ale rozumět jim nejde
sápe se po mně spánek, zase
hlavou loudá se myšlenka: nikdy více
já ale moc dobře tuším, snad i vím
že mé předsevzetí shoří rychleji než svíce
a já zpátky se jistojistě vrátím
tělo courá se, pomalu jde mi naproti
již začínám vnímat všudypřítomný ruch
nesnáším ho, je mi k vzteku, k zlosti
mojí slabé vůle začarovaný kruh