Anotace: aneb když kohoutky rumu a vodky byly dočasně uzavřeny
Piju pivo, piješ víno
má krásná sladká Karolíno
pili bychom tvrdé více
nebýt nutné prohibice
Pil jsem vodku, pilas rum
povolní jsme byli k teátrům
ale skrze piva pěnu
myslím stále na obměnu
Náhle nejsi bílá paní
ani anděl za svítání
ale vidí čirý můj to zrak
z lásky pouhý bledý vrak
...
Piju víno, piješ pivo
miluji tě jaktěživo
pili bychom tvrdé více
bylo-li by v republice
Já pila ruma a ty vodku
plnili jsme místní svodku
ale skrze odér vína
vidím jenom podivína
náhle nejsi vtipů kopa
s tělem borce robocopa
ale pouhý s pivem pobuda
zlá zarostlá obluda