Nech si své stavy zasněné
a něco dělej, básně ne,
buď užitečný pro zemi,
tu neuživíš frázemi,
má zcela jiné potřeby:
co denně mazat na chleby.
Kultura páchne halířem
až na Svěráka s Uhlířem.
Když už, piš radši pro děti,
umění není uměti,
uživit rod je umění,
to už se staletí nemění.