*** Zákruty ***
Per aspera ad astra ..
tvrdí nám latiníci
tak zvedni už to hledí
a přilož úsměv k líci
*** Básníci ***
Básníci ... to jsou asi...
vojáci v žoldu krásy?
*** Vincent ***
V samotném Slunci
smočil paletu
štětec pak do ucha
zapích jak muletu
*** Písmenková láska ***
Písmenkuji es-em-es
budeš mojí ještě dnes
budeš mojí klávesnicí
Jitřenkou i Večernicí
*** Zmrzlí andělé ***
Andělé žebrají na ulici...
... ne bratře, otoč se,
pojď zapálit svíci!
*** Poutník po hvězdách ***
Cestou do lůna
dotkl jsem se Slunce
*** Příkaz ***
Chaloupko,
otoč se k lesu zády
a vrať mi
od lásky prstoklady
*** O svobodě ***
Největší touhu do noci
zpívají mrtví otroci