Voňavá melodie noci
Stín se tu k stínu vine
Schody schází potemnělé
Dlaně spějí ku pomoci
Hle, svůdná záře zas hyne
Spatří mraky posmutnělé
Počátek vzchází z nuly
Zas trudné se ledy hnuly
A znovu, jak na počátku
a znovu, jak dýchal včera
a znovu, jak dýchal loni
Znovu, zas, až do úpadku
Sní pramen, jenž nevyvěrá
Tváře se k světlu kloní
Ta tma, jež v touze šeptá
A znovu to světlo žhnoucí,
znovu se k tváři stulí
A Zem živoucí a lehká
Čí, ach, ta duše tmoucí?
Soused zas trávu hulí…
vždycky jsem přemýšlel nad tím,jestli by jako Ignác prorazil,asi ne:).Docela se mi to líbilo,až a velká písmena na začátku věty, která to kouskují a na tu trávu na konci.Vím,je to variace atd,ale mně to přišlo takové prvoplánové, navíc to tulí to vybízelo.čekal jsem něco originálnějšího
31.10.2012 22:14:36 | kočkopes