I ta nejněžnější vzpomínka
Umí do srdce bodnout nůž
Jemná, tenoučká, malinká
Kéž by mne opustila už
Vzpomínka na pocit naděje
Zabolí, zastudí, ublíží
Srdce se po ní studeně zachvěje
Když chladné své ostří přiblíží
Pohled do časů, jež jsou pryč
Časů, kdy úsměv na tváři hrál
Zaštípá na tváři jako bič
Není tu, kdo kdysi tu stál