Anotace: před sto lety jsem rád chodíval do té malé továrny v přístavu....
někdy se vkrádá vzpomínka
ta bez obrazů
plná vůní
z časů kdy brzy chodíval jsem spát
a jen co první kohout křičí
ten svetr co tak škrábe
i poslepu jen za tou vůní
pospíchám
tam za sklem jako by mě zvala
tovární hala
a všude kouř a pára stoupá
hrubé pytle
plné zrn
pozoroval jsem to snažení
když pražením
se kouzlo tvoří
tak dobré
jemné
živoucí
a ten pán
co vždy měl úsměv pro mě
zval mě dál
a to teplo co se všude vznáší
nechal sát
ač káva chladla, ještě horká byla
na ošatkách
o čem asi snila
snad o svazích
tam blízko nebesům
a on mi pošeptal
strč si do ní ruce
buší mi srdce když vybavím si
jak se noří
do těch horkých zrn a vůně ve mně hoří
ten pocit nepopíšu
byl tak cizí
to kamna neumí ani palčáky
a hned to zmizí
když vyndávám je ven
ale jak hřálo to obětí
a nesvíralo spíš jen dotek
jak malé slunce kapesní
to dodnes v sobě nosím
netknuté
a to usínání
na pytlích tam v rohu
krásně to tlačilo do dětských zad
snad jednou
dokud ještě mohu
zajdu zas do pražírny
rád
Tak výpravné, tak něžně dětsky vzpomínkové.....tak voňavé:-))
07.11.2012 08:42:22 | Lenka Krásnodvorská
To je ono.:)
06.11.2012 21:57:37 | Písnička...
zapomněl jsem na ochutnávku..ta by tam taky někde měla být
06.11.2012 21:58:57 | zamotán v nedospělosti