počítej
Anotace: o bezcitnosti a daních
stříbrnou cestou proplouváš,
Krvavé šlápoty tiskneš.
Do svého zámku všech zveš,
Přesto své hosty nečekáš.
Sršíš úsměvy bez příplatku,
Z našeho štěstí bereš si daně.
Mrháš ze zásob, které nemáš,
Vážeš si smyčku na svém laně.
Má dáti - dal
To je tvůj systém lásky
Bičuješ otroky svého štěstí
Tvá duše je prázdný velkolepý sál
Neuznáváš nic
Žádný Bůh, pro tebe není
Žádný finanční úřad.
Komentáře (0)