Proč píšeš "Help me!" do sešitu,
je mnoho nás, co něco trápí,
rozpoznej správně důvod k pláči,
ať slza z mála líc nesmáčí.
Je to jen školou? - problém nízký,
jsou horší věci na světě,
klid, štve nás všechny,
nedrž se jí tak sveřepě!
Kdyby snad smrt či láska tvoje,
vrásky ti v líci tvořila...
Pak zlost i krutá slova
by k tomu se jistě hodila.