Bludný kruh
Zmateně se točí
ručička na kompasu
a v ozvěny se mění
volání mého hlasu.
Křičím do tmy
snaže se na směr ptát,
aby plachta na mém korábu,
začala již správně vlát.
Zmítám se ve vlnách,
od útesu k útesu
a pomalu začínám
podléhat svým běsům.
Plul jsem na východ i západ,
na jih i sever,
ale všechny tyto cesty,
ač mají jiný směr,
končí vždy a stále
na stejném místě.
Volám do tmy
snaže se na směr ptát,
ale plachta mého života,
nezačíná správně vlát.
…
..
.