Co počít se světem
co se svým obětem
nedívá do očí
když na ně útočí
zákeřně zezadu
vyhnout se výpadu
nemůžeš, Hamlete
království prokleté
shnilé až na kosti
co je vám, jasnosti?
to vaše svědomí…
dnes těžko ohromí
sbalte je do hrobu
někdejší ozdobu
vzal čert a novověk
to by se jeden lek
vašeho výrazu
pár loktů obvazu
a jste zas na nohou
za modrou oblohou
bouře se začíná
prohnilá otčina
vám kyne na cestu
pozdravte nevěstu
jen žádná dramata
cesta je zavátá
nic nelze odestát
ne člověk… Lid je stát!