Stěny mezi námi
.
Co nás nezničí
jsou stěny mezi námi
plány vlády
mezinárodní vpády
stěny z betonu
umakartu
sádrokartonu
stěny jež oddělují Spartu
jako v jámě lvové
utíkáme a křičíme do ticha..
"sbohem"
stěny proražené
postavené
tisíce
a protihlukové
ocelové
polstrované
stříbrné
a zlaté
ozdobné
živé
co nosí kytice
stěny
jenž pohltí vlny
úsměvy
a celé roky
drobí se
jsou cítit po krvi
stěny z uší
hlav
a rukou
stěny ze srdcí
co ještě tlukou
stěny z rasizmu
komunizmu
fašizmu
stěny jimž nemůžu přijít
na příchuť
stěny ze snů
co odletěly
stěny ze dnů
jež se utopily
...potemněly
stěny ze drog
injekčních stříkaček
heroin, kokain
stěny z ošlapaných
pouličních hraček
stěny mezi námi
co šeptají
ti dobrou noc
stěny jež neprorazím
je jich moc
stěny ve Fukušimě
v Jeruzalému, na západním břehu
stěny které jsou někdy
už jen přelud
stěny
proti kterým se rozbíhám
a narážím
pár kapek DNA rozpráším
a konec
příště bychom mohli stavět mosty
příště budeme lepší
snad
stěny v myšlení
stěny ghetta
z komínů už stoupá..
chlad
.
Přečteno 399x
Tipy 5
Poslední tipující: Kirsten, jvacl, J sh' T r' k
Komentáře (1)
Komentujících (1)