Když končí neděle
začíná domněle
to lepší z týdne
kdy se víc stihne
na poli práce
jdeš stromy kácet
dobývat rudu
já taky pudu
do kanclu tvořit
jsem kapka v moři
co nedá plody
jezera vody
proteklá sítem
leč třeba bytem
je nutno krýt se
mít něco v míse
neméně nutno
mám zase rmut, no
co přejde zase
minuta hla se
a další, třetí
jsme tvrzí dětí
tak hlavu vzhůru
na noční můru
to těžko vydá
jinde je bída
s nouzí se střídá
a chybí chleba
zde není debat
že je co do úst
toš jde se pro růst
učinit svoje
vsedě či vstoje
z kanclu či z venku
pro každou mřenku
něco se najde
nelekne hladem
a vzduch je zdarma
nedělní karma