vánoční rána
.
.
.
.
krok po tvých schodech
ztěžkl
tou vinou včerejšího smíchu
nedolitou číší
budoucího poznání
nevěděla jsem
nechtěla
nepřipustila
to o tom srdci někde pod oblohou
co aniž tuší
buší
možnost i nemožnost
že pod větvemi na jehličí
možná se tam choulí
víc než dárek
tělo tvé
jen ta mašle nevědomky zdobí
a všude kolem z andělíčků
střepy
tak křehké že i světlo co se od nich odráží
je drolí v prach
a první výkřik popelářských vozů
ruší sen
.
.
.
.
Komentáře (5)
Komentujících (3)