Manželství
Ze začátku je to krásné
pak však láska dovyhasne
a zůstanou jen chladnosti
na pokraji čestnosti.
Vědci zkoumaj čím to je
proč vztah zmizel do háje
všechno jsou to jenom slova
a tak se stále hledaj nová.
Ženeme to v krajnosti
hádky, viny, podlosti
majetnictví, žárlivost
pošlapaná dûstojnost.
Někdo s tím dokáže žít
jiný začne ženu bít
někdo do němoty pít
v celu změní se pak byt.
Kdepak je ta svoboda
láska, štěstí, pohoda
kde jsou všechny planné sliby
úzkost duší bezpochyby.
A nakonec si člověk zvykne
utlumí se, občas pípne
jako ruská družice
jak jaderná hlavice.
Přečteno 500x
Tipy 4
Poslední tipující: mkinka, nehbet
Komentáře (0)