Vánoční koleda
Svíčky zhasínají
Sedíš v jejich poslední záři
Hlavu v dlaních
Sny umírají
A duše pláče
Jako probuzené dítě
Probuzené, z děsivého snu
Stíny mlčky rostou
Lehce se tě dotýkají
Když svíčky mlčky zmírají
Sedíš
Hlavu v dlaních
Slza kane po tváři
Sny mlčky ustupují
Do stínů
Které se tě dotýkají
Není radno věřit
Není radno doufat
Není radno vůbec nic
Dnešní noci
Stíny jsou tmavší než jindy
Hlubší
Mají sílu dotknout se tě
Začínáš to cítit
Jak zvolna se tě dotýkají