Lidi jsou různé
vrtochy múz ne
buď jim dáš všechno
nebo se leknou
jenže je práce
nemůžeš splácet
jim všechnu lásku
podoben zmrazku
nevydáš větu
za jejich sletu
únavou padáš
jsi jejich stafáž
a ony velí
když není celý
text, potom zmatní
ti, kdo jsou zdatní
naváží příště
opustit hřiště
je pro mě špatné
zůstane matné
co matné bylo
pokusů kilo
a málo zdaru
a nemám páru
jak skončit slušně
vystoupíš z rušně
zpět není cesty
i přes protesty
co nedáš ihned
to se ti vyhne
zase jsem usnul
jen si teď zkus z nul
jedničky tvořit
binární zápas
z velryby karas
pár kapek v moři
snadno se ztratí
múzy i svatí
mají moc práce
když si dáš dvacet
pak marně voláš
zbyde ti koláž
dobré – a špatné
propříště? snad ne