Mnohým se stýská
že doba blízká
nedává šance
z rovného rance
závist je zhoubná…
zlatého rouna
ať mají mraky
že nemáš taky?
jsou jiná štěstí
s dělnickou pěstí
nedojdeš ráje
a kdo už zná je
tak ten ví svoje
na třídní boje
z vysoka seru
a v každém směru
k čemu pár krámů
když moji mámu
nutili mlčet
byl by to výčet
na celou knihu
je libo střihu? :
prolhané zprávy
cár hadru s právy
lidského tvora
žvanění hora
fízl či guma
kopnul si ruma
aby měl kuráž
tak mladej, ukaž
co všechno sneseš
nejhorší veteš
s veškerou mocí
úchylní cvoci
zblbnuté děti
všude jen smetí
odfláklá práce
vše staré kácet
a panel vztyčit
zavření dříči
vyhnání elit
jejich svět dělit
mezi pár hyen
na Rudý říjen
tancovat v davu
nemít svou hlavu
jenom tu jejich
trpce se směji
že se vám stýská
závist je nízká
co nebýt stádo?
co zase rádo
nechá se kopat
k čemu je ropa
když není volnost
k čemu vše pod nos
když děti platí
za svoje táty
co byli jatí
že zvali katy
pravými jmény
takové ceny
to všechno stálo
je vám to málo?