Na špičce jazyka
rozplyne se
trocha horký čokolády
s nenápadnou příměsí ostrýho chilli
Zpoza svýho šálku
se zájmem pozoruju
dění v kavárně U Vypálenýho koťátka
Chodí tam mámy
ve vytahanejch trikách
co svůj život vyměnily za jedno vymodlený dítě
mámy, co maskujou věčný kruhy pod očima
věčnejma úsměvama
co si nemůžou dovolit slzy
protože takhle to chtěly,
takhle si to vysnily
protože maj manžely,co pomáhaj, fakt
akorát je nikdy nikdo neviděl
Jsou to mámy,
co utíraj nudle ukřičenejm dětem
a samy už se pár let nenadechly
pozoruju
ty vnitřně nešťastný mámy
s velkejma srdcema
a říkám si
kde je ta moje
?
Po nějaký době jsem si to znovu přečetl a je to furt stejně dobrý. :)
09.03.2013 00:14:44 | Jan Voralberg
Kde je ta kafírna? V dejvicích znám jenom Potrvá :)
29.01.2013 08:22:09 | DracoMalfoy
Fajn. Vypadá to, že v té kavárně je inspirace, taky tam někdy budu muset zajít:-)
29.01.2013 06:48:31 | Robin Marnolli
Pražák? Nebo dokonce dejvičák? :-) Je to tam fajn!
29.01.2013 07:17:08 | Elvie
černý most. Ale původně jsem skoro suchdolák, a zase budu bydlet tam, tak to pak omrknu na jaře:-)
29.01.2013 07:53:53 | Robin Marnolli