K PADESÁTINÁM
Anotace: Blahopřání v rozevlátých verších
Synku - vím
jsem básník na péro
ale aby bylo veselo
blahopřání ve verších
napsat se mi zachtělo
Skoro každý je tvůj přítel
To je to víc - než kdysi
za Havlíčka mouky pytel
Člověk žije jako pták
Přes pochyby je to tak
Sotva křídly zašustí
té chyby se dopustí
rodné hnízdo opustí
Přesto se vrací
často a rád
je-li stále sám
nemá práci
ani kde spát
Ať žije nebo přežívá
zas tak zlé to nebývá
péči matek lékař vystřídá
O štěstí si necháš zdát
Však není to ani znát
a už je ti let padesát
Ke vší té smůle
bohužel je to jen
života větší půle
Ať děláš co děláš
nic nenaděláš
je to z vyšší vůle
Nevíš máš-li plakat
nebo už se smát
Dlouho ještě makat
u ponku dále stát
V duši zmatek a snít
o tom čase pochodu
než budeš nárok mít
žít ještě i v důchodu
Přečteno 3767x
Tipy 2
Poslední tipující: Joe Vai, Linzerka
Komentáře (2)
Komentujících (2)