Úpění stáda
jak volnost zvládá
za starou péčí
žalostně bečí
po cukru s bičem
po Lepším v ničem
mohli se flákat
daleký Západ
lákal jen zbožím
ať se tu složím
jen pár jich bili
dělníci z vily
svoboda tlení!
nad kterou není
žilo se skvěle
v společné cele
pivo a řízky
a mastné pysky
pravý ráj Země
jak to říct jemně…
je slyšet ovce
a citoslovce