A jarní deště
Anotace: jen tak pro radost...
*
A jarní deště spláchnou
všechnu špínu
kterou nám zima nadělila
vzduch voní mízou
šimrá mě na řasách
až oči přivírám
sněhem se brodím
vzpomínám...
jak šedavé mapy sněhu odkrývají
nažloutlé kvítky podbělů
i hlína tak krásně voní
zelené koberce z ní vyplouvají
jak opuštěné ostrovy v moři
kosi se předhánějí v trylkování
vlaštovky stavením prolítnou
jak hbité střely
zbloudilé však zase doma
sýkorky pod oknem oslavnou píseň pějí
že začal platit nový řád
a sluneční paprsek je tu pánem
když vítá se s tím slastným jarním ránem
*
Přečteno 531x
Tipy 35
Poslední tipující: Tom Dvořák, Jana B., kamínek, Květka Š., Radhuza, Amonasr, Špáďa, Jozef Bojanovský, Radhuza pro Hospic sv. Štěpána, Danger, ...
Komentáře (7)
Komentujících (7)