Stál pri tebe
počula som ho z tvojho hlasu
nečudujem sa
niekedy sa hodí
inokedy je to sviniar
viem
je to ťažké
no buď neúprosný smetiar
preč s ním
zatvor oči
nechaj sa spánkom uniesť
potom vyrozprávaš mi
aké si mala sny
čo snívalo sa ti
a či bolo to lepšie
ako možnosť vyberať
na zakázku
aj po tej kocovine
bude pri tebe stáť
to viem
no bude chudobnejší
o tú cviknutú kartu
čo mal doteraz v rukáve
už nebude mať takú silu
a pomaly blednúť
bude jeho tieň
lebo svieži vánok
opäť naplno rozhojdá rolničky
čo zakliala jedného dňa
sudička do tvojho hlasu
držím ťa za ruku
cítiš?
Bude dobre!