Píď
Takovou krizi, jako teď..
Úsměv mi mizí,
přede mnou tlustá zeď,
já neschopná vyšplhat alespoň o píď výš!
Radost do půl nehtu by se vešla.
Jsem z Tebe, Živote, asi trochu přešlá.
Avšak nesestoupím ani o píď níž,
takovou radost Ti neudělám.
Bojuji dál, i když bez rozvahy.
Snad až nade mne zatlučou kříž,
oddám se poslušně do Únavy,
která mě doteď tak drtí.
Komentáře (0)