Anotace: O tom,po čem člověk touží, nevidí,když ho má a chce ho,když mu schází...
Kráčeli okolo starého slepce,
klenuté vrby nad hladinou dne
jako by byl jen prachem cest,
souhvězdí orla, hvězdopravce,
četl dotykem z dlaní ostřím osudné,
směl veškeré jsoucí v pochodni nést
Neviděn, neznám, obraz a rám,
upír co živí se ovocem dní,
obalil minulé pavučinou sametu,
rozkrojil jablko tmou a sám
snědl a vtiskl svítání
do slunečního korzetu.
Beze stop proměnil se v dým,
pod křídly havraních křídel
vydal se slunci vstříc,
prorostlý kořeny jar a zim
upíjel z termálních vřídel
srdcí a padlých létavic.
Ti kdo ho míjeli, dnes po něm touží
vášniví milenci-motýl sevřený v dlani,
pradávné vrásky v kůře srdce
po čem se člověk v životě souží,
po čase, osleplém starci,jenž nemaje stání
čeká u výstupní stanice
s jablkem v ruce