Anotace: Vždy stojí za to bojovat,lepší než bloudit v kruhu beznaděje,nestát na mrtvém bodě,ale usilovat,a pak jsem tady od toho, abych Tvou růži hozenou do tmy nenechal upadnout...
Slunce má polámané struny ,
slzy smáčí rub košile včerejího dne,
váhavý poutník marně čeká převozníka,
druhý břeh odvrácená strana luny
naděje břečťan popínavý se pne
pažemi dotýká se zítřka.
Otevři dokořán své oči,
z magmatické ospalosti,
tajemná komnata tepe srdcem,
v temnotách sobě rozžni louči
když beznaděj ohlodává kosti
je člověk v sobě svlečen.
Utopit víno v pramenité vodě,
když nenastal čas hroznů
zasnoubit se s prázdnem,
opít se klamnou představou je v módě,
když saháš sluncem po snu
otrávíš se ránem.
Oči máš zpečetěny voskem,
pohár cinká perlou
rudé kapky krve,
vypij tu číši před rozbřeskem,
zjevíš pravdu nahou,
zpodobněnou k Evě
První hřích je beznaděj
had svíjící se šeptá
o plodech stromu poznání
tvá vůle mocný čaroděj
den účty nepočítá
jen růže hozené do tmy
...obětem bez oltáře...
Báječná :)
23.08.2014 13:00:28 | Nigol
tak od toho - Utopit víno ve vodě i když to je škoda ,ne ale vážně od toho až do konce moc hezké prolínání slov a obratů, takže líbí!
27.02.2013 13:00:54 | xoxoxo
Děkuji, jsem rád, že se Ti líbí.Tu první část jsem předělal, doznívala mi ještě v hlavě, měl jsem ji psát spíš dnes...Snad u jedné osoby probudí beznaděj v naději...Děkuji, krásný den.
27.02.2013 18:04:49 | Akrij8