Předjaří part II
Anotace: Tak tedy další volné pokračování...
Konečně pocity
štěstí.
Slunce
paprsky vrší
poslední zbytky sněhu
zůstává
ve stínech kmenů
na vrcholcích břehů
na návrší.
Hra světel a stínů
fábory ve větru
odevzdaně
vlají
amanti
milenky své
pod srdci
ukrývají.
Starší dáma se rdí
při pohledu
na vyzrálého seladona,
rostliny k životu
opět procitají,
přestože
tak daleko je
k máji.
Krásně může být i jinde
nežli doma,
v zimě užili jsme si
mnohé...
Slunce konečně vyšlo
snad znovu přijde,
rozechvělé
v nedbalkách...
Domove,
buď sbohem!
Také já zhluboka,
ze všech sil
prahnu po životě.
Chci na jeviště
dál v koutě
nehodlám
postávat.
Tak dlouho jsem čekal
na svou významnější roli,
ukrytý v křovinách
v brázdách
mezi poli.
V korunách,
spoutaný všemi těmi
stesky,
roztřesená
duše na strunách
důstojnosti zbavená
ohnutá záda
nízko posazená ramena...
K čemu to všechno?
Život může být přeci
i bez patosu
hezký...
A nejen na dvě věci...
Přečteno 441x
Tipy 15
Poslední tipující: Amonasr, Radhuza, Miriska, Avola, Robin Marnolli, Kett, Bakchus, Elisa K., střelkyně1, Joe Vai
Komentáře (6)
Komentujících (4)