I.
jsem zkřížené dráty telefonu
odpor milionu ohmů
nejčernější z černých ovcí
přesto být domů
to chci
II.
..modrojasný den
mrazivý
po obzoru se plazí dým
a do hlav konec zimy
kde jen vzít neotřelé rýmy
když hlas zas našli spící ptáci
a mně se slova vrací
s nimi..