Zhýralosti
Anotace: Tak jako kvítí třese se zimou když mrazivý vánek objímá jejich těla Tak prolétá...
Tak jako kvítí třese se zimou
když mrazivý vánek objímá jejich těla
Tak prolétá myšlenka mou myslí
jako neřízená střela.
Myšlenka mrazivá a temná
Temná jako duše mého těla
Těla zbídačená hříchy
v nerozvážnosti se chvěla.
Tak jako slza stéká po tváři
a mizí do neznáma
Tak ztrácí se má maličkost
v útrobách tohoto světa
Světa plného násilí a zklamání
Zklamání z nešťastné hynoucí lásky
Lásky naduté pýchou a zhýralostí
Tak jako nevděčná slova vyřčená z úst
probodávají mé srdce
Tak rychle mizí má poslední naděje
ukrytá v zákoutí ulice
Ulice skrývající všechny neřesti
dnešního lidstva
Lidstva bloudícího v zapomenutí
sem a tam jako stáda zvěrstva.
Tak jako déšť smývá mé stopy
zoufalství
Tak zoufalství promlouvá mi do duše
s vážností
S vážností a nechtěnými dotazy
Dotazy plnými zvratu a odvahy
Mládí propité do němoty
Smích utichající v minulosti
Radosti ztrácející se v dáli …
Komentáře (0)