Ovce
OVCE
Každé desetiletí škatulkují si ovce nové pojmy,
co je normální a z čeho nabývají zvláštní dojmy.
Nezapadá do stáda ? - tak ho suďte!
Vymyká se vašim řadám? - klidně zuřte.
Vlci v beránčím rouše,
kteří neublížili by ani mouše?
Pro svůj vlastní prospěch navzájem se požírají,
s absencí citu, svědomí – den za dnem přežívají.
Pokrytectví, faleš – lžeme i sami sobě,
bylo by to rozdílné narodit se v jiné době?
Možná na planetě, která nebyla by Zemí,
kde pravidla měla by odlišná znění.
Maska lhostejnosti – na srdce štít,
jediný způsob jak v tomto světě žít.
Přečteno 486x
Tipy 7
Poslední tipující: kudlankaW, Robin Marnolli, V.N.Losinský, Morgenstern
Komentáře (4)
Komentujících (4)