Anotace: Válka a láska jsou dvě strany jedné mince, kterou člověk otáčí v dlani...Kéž pro jednu nezapomíná na druhou.Bojovat ano,ale se srdcem a svědomím...
Válka je převlečená beznaděj, můj vojáku,
nutí tě odhodit srdce štít v boji,
bezsrdcí bloudit životem,
krev v bitvách vínem proléváš do spánků
a šrámy na duši těžce se zhojí,
pomalu trávíš ji jedem.
Viděl jsi potrhané dítě, jít ulicí,
jež popraskala ve švech žalem,
hledalo slovo doma-v popelu
zatím, cos pálil hranici,
malý chlapec drobil si cestu chlebem
odsouzen k nezdaru.
Pozdravy z války na křídlech holubic,
rudé růže přijdou do kostela,
ticho je starý varhaník,
slovy zamčená do obálky, nevíš nic,
o tom, co ukrývá Compostela,
že láska je válce protivník.
Člověk je katem vlastní doby,
vše krásné proměněné v prach,
smrt dýchá nocí do ztracena,
lásku by dražili za zlaté kovy
v obilí na chléb seli strach,
život je příliš vysoká cena.
Ale ne pro lásku, doufám v ní,
doufám, že spatříš ji svítat v sobě
a srdce neproměníš v kov,
člověče možná jsi odsouzený
vrostlý ve vlastní soupodobě,
ale činy jsou přehradou Tvých vlastních slov.
...Prosím, povol stavidla...
No, dva body a ode dneška jsi v oblíbených (můžeš si za to sám...dobrá myšlenka a skvěle zpracovaná:-)
RM.
21.03.2013 06:44:43 | Robin Marnolli