Anotace: překrásnému zvířeti vedle kterého mohla vyrůstat..
plaví
se bílý koně dravou řekou dolů údolím
nesvolím
aby mi ho vzali, ke stromu uvázali , běhá rád
stát
na místě snad neumí a když síla větru zaduní, je k sežrání
uhání
ptáci mu závidí jak hříva černá vlaje, kopyta si zvoní
roní
slzy moje malá, vedle stála, když se zrodil, za ruku jí
vodil
první trávu spásal zatímco se ona loukou hnala
aby natrhala
kopretin pár a věnec z něho vila ona snila, že až jednou
sednou si
vzpomínky na ta dětská léta, největší kouzlo krásy světa pro které žila
roztomilá
dívka co se stane jednou nevinnosti oproštěnou
ženou